Mutakakku, mutapiiras, MudPie...
Millä sitä nyt haluaakaan kutsua.

Erilaisia ohjeita löytyy netistä jotain miljoona.
Itse teen tälläsellä ohjeella:

200g taloussuklaata
200g voita
4munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi kattilassa, jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitten varovasti sekoitellen suklaavoi sekaan.
Yhdistä jauhot ja sekoita nekin varovasti sekaan, ettei se kuohkea rakenne katoa. :)

Paisto 200 asteessa noin 15 min.

Mä tein annosvuokiin ja kahteen pieneen piirasvuokaan. Edellisellä kerralla tein ihan irtopohjavuokaan.

Mä itse voitelin ja jauhotin vuoat kaakaojauheella.


Toiset tykkää kiinteämmästä, melkein täysin hyytyneestä, lisää silloin paistoaikaa ja alenna lämpöä, ettei kuori pala.
Mä itse tykkään nimen mukaisesti hyvin mutaisesta sisälmyksestä ja rapeasta kuoresta. :)

Näin ne kohosi, mutta tuostahan nuo lässähtää viiletessään :)

Laitoin itselleni palleron jätskiä ja ukolle tomusokeria.
Ensin meinasin tehdä vadelmakastikkeen, mutta pakkasessa ei ollut ainuttakaan vadelmaa, joten jäi se tekemättä. Ei kyllä jäänyt edes harmittamaan ;P

Ja vielä sisältä, tosi vaikee oli saada hyvää kuvaa, mutta eiköhän tosta nää, että mutaista se tosiaan on!

 

Millainen rakenne Sinua miellyttää eniten? :)