Tai siis, korkea mutakakkunen :D

Mutakakkua on tullut tehtyä vaikka minkälaisiin vuokiin, mutta aina oon tehnyt matalan.
Nyt halusin kokeilla korkeampaa ja näyttävähän tuo olikin kun uunista sen pois otin.
Mutta niinkuin aina mutakakussa, komeus on katoavaista ;)

Jälkeenpäin kuvia katsellessani mietin, että tohon kekselle kuoppaan olisi voinut mätkästä läjän kermavaahtoa ja tuoreita marjoja!
Mutta koska tein tätä jo reilusti marjakauden jälkeen (mustikoita olisi ehkä löytynyt jostain, jos olisin metsästänyt) ja anoppi oli luvannut ostaa jotain hyvää jätskiä kaveriksi.. ;)

Resepti on vanha tuttu, eli sama, jota olen käyttänyt aina. Tässä vielä kertaus:

200g tummaa suklaata
200g voita
4munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi kattilassa, jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitten varovasti sekoitellen suklaavoi sekaan.
Yhdistä jauhot ja sekoita nekin varovasti sekaan, ettei se kuohkea rakenne katoa.

Paisto 200 asteessa noin 15 min.
Pidentämällä ja lyhentämällä paistoaikaa, saat haluamasilaisen kakun. Mä itse tykkään aika löysästä ja tästä kakusta ei tullut ihan niin löysä, kun olisin halunnut, eli 10 min tähän kakkuun olisi ollut parempi.

Tein kakun 20cm vuokaan. Ja koska kaikki ei mahtunutkaan tohon vuokaan ,tein ukolle vielä mudcakebrowniesseja suklaarusinoilla :P

Noi "browniessit" paistoin 175 asteessa en tiedä kauanko. Ehkä 20-25min.

MudcakeBrownies, vuoka odottelee uuniin pääsyä

Njam njam mushy!