Huh, nyt on varmaan sitten sairastelut omalta osalta hoidettu päiväjärjestyksestä.
Vielä kun univelat saisi nukuttua, niin hyvä olisi ;)
Pävittäminenkin on vähän jäänyt näiden vuoksi, mutta nyt tulossa sitten useampi yhdellä kertaa!

Reilu viikko sitten, Lauantaina itseasiassa, juhlistettiin anopin tykönä Hanukkahia.
Tuo on Juutalainen juhla, vähän niinkuin joulu meille. :)
Porukkaa oli mukavasti ja niin oli ruokaakin!
Halusin kerrankin osallistua omalta osaltani tarjoiluihin jotenkin, mutta kun en koskaan ole tehnyt mitään "juutalaista" ruokaa, niin päätin sitten tyytyä johonkin iisiin :D
Ohje on anopilta.
Ohjeeseen tulee mielestäni paljon kaikkea, mikä on vähän outoa :D Ohje kuulosti omaan korvaan vähän hankalanmoiselta, mutta olikin yllättävän iisi :)
Tästä tulee tosi paljon taikinaa, itse tein lasagnevuokaan ja silti kakulla oli paksuutta 5-6cm!
Ensi kerralla teen kreemin väliin, koska vähän kuivaa syötävää tuo tuollaisenaan on. Eipä vieraat silti valitelleet ja puolet kakusta silti hujahti, että hyvää taisi olla :)

2 kananmunaa
3½dl sokeria
2 1/4dl öljyä
2tl vaniljasokeria
3/4tl suolaa
1 3/4 dl kaakaojauhetta
2½dl vahvaa kuumaa kahvia
1 3/4dl kuumaa vettä
6 3/4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa

Vatkaa munat valeaksi vaahdoksi lisäten sokeri vähitellen.
Lisää vaahtoon öljy, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe.
Sekoita joukkoon kuuma kahvi ja vesi vuorotellen vehnäjauhojen kanssa, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja ruokasooda.
Sekoita taikina tasaiseksi. Ohjeessa oli maininta, ettei yhtään enempää, kuin juuri ja juuri sekaisin, mutta kyllä mä vähän enemmän sitä sekottelin :D

Vuoraa noin 20x35cm vuoka leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Itselläni taisi kyllä mennä noin 45min ainoastaan, eli kannattaa vähän haistella ja katsella, miltä näyttää ja sitten tökkiä tikulla.
Kuva on vähän huono, koska kakku on PALJON tummempi, seuraavista kuvista sen huomaa paremmin.

Laita kakku jäähtymään ja valmista seuraavanmoinen kuorrutus

Reilu 1dl kaakaojauhetta
2 1/4dl sokeria
Vajaa 1dl vettä
3rkl margariinia
1tl vaniljasokeria
30g taloussuklaata

Laita kattilaan kaakaojauhe, sokeri ja vesi, kiehauta.
Jatka keittämistä miedolla lämmöllä 10-12 min tai kunnes pisara tai pari pudotettuna kylmään veteen jähmettyy palloksi.

Nosta kattila liedeltä ja lisää loput ainekset. Sekoita voimakkaasti (otti kyllä käsivoimille tuo :D ) kunnes seos sakenee.
Levitä jäähtyneen kakun päälle.

Itse laitoin vielä sokerimassasta tehtyjä kukkasia päälle, ettei olisi niin tylsä.
Luulin, että kuorrute olisi kinuskimainen, mutta se kovettuu jäähtyessään. Ei kovaksi, mutta jähmeäksi kuitenkin, ei jää notkeaksi niinkuin kinuski.
Eli noiden kukkien asetteluun tarvitsee kiinnikettä, että pysyvät paikoillaan, koin veden näppäräksi :)

Tässä vielä kuva suolaisista :P