Nimensä mukainen. Mun teki ihan kauheesti mieli kakkua, mutta aineksia ei ollut, eikä kauppaan jaksanut lähteä.
Eli niillä mentiin, mitä kaapista löyty.
Joskus kekseliäisyydestä on kyllä hyötyä, JA INTERNETISTÄ :D

Halusin tehdä pienen kakun, mutta pienin vuoka mitä kaapista löytyy, on 20cm.
Ostoslistalla on pienempi vuoka ollut jo jonkun aikaa, mutta joo. Ehkä joku päivä mä muistan sellasen vielä ostaa.
Tein siis kolmen munan kakkupohjan. Mahtu just passelisti tohon vuokaan. Aluks näytti, että turpeis yli, mutta ei onneks. :)

Täytteeksi heitin mansikkahilloa, ananasmurskaa (joka oli kyllä tuolle esikoiselle ostettu välipalaksi) ja itsetehtyä vaniljakreemiä..
Ei ollut vaniljatankoa, joten heitin esanssia, tuli kuitenkin oikein hyvää :)

Ohjeen nappasin leivontafoorumilta.

Vaniljakreemi

128 g maitoa
40 g sokeria
20 g keltuaisia (riko rakenne) Mulla meni kaksi keltuaista tuohon, tai no vajaa kaksi :D
12 g vehnäjauhoja (siivilöi)
vaniljatanko <- tuon tilalle heitin sitten siis sitä vaniljaesanssia lorauksen.

Maito ja vaniljaesanssi kattilaan (teflon)
Sokeri ja muna sekaan ja jauhot siivilöityinä.
Sekottelua sitten niin kauan että kiehahtaa ja pois kattila hellalta.
Sakenee vielä valmistuttuaan jonkun verran, mulla jäi kyllä vähän kastikemaiseksi tuo, enemmänkin kuin kreemimäiseksi, eli hyvin voisi laittaa vähän enemmän noita vehniksiä.
Tilalla voi käyttää maissijauhojakin varmasti. :)

Mätin mössön kulhoon ja nakkasin jääkaappiin odottelemaan.

Kuorrutteen kanssa olikin sitten ongelmaa kerrakseen, että mitä sitä laittaisi.
Marsipaania en halunnut, kermaa ei ollut ja tuo paholaisenkakkukuorrute on tosi tosi makeeta, ehkä vähän liiankin.
Sokericreemi taas myöskin tosi makeeta ja ei mun mielestä niin nättiä kakun päällä, vaan on enemmän koristuksiin tai leivoksiin sopivaa.

Onneksi kaapissa on aina suklaata.
Sulatin siis tummaa suklaata kolme riviä (olis pitäny sulattaa neljä) ja heitin noin ruokalusikallisen margariinia sekaan.
Lätkäsin kakun päälle ja tasotin. Tuli vähän ruma, ku oli liian vähän suklaata, mutta ei se nyt kotikakkua haittaa :D

Ukko oli sitä mieltä, että kun tuo tummasuklaa on niin kitkerää ja vahvaa, niin ei se tosi makea kuorrute haittaa.
Joten tein sitten tuota paholaisenkakkukuorrutetta puolikkaan satsin. Jätin appelsiinimehun pois, korvasin vedellä ja sitruunamehun sijasta kokeilin limemehua.
Tuli oikein hyvää. :)

Tolla mössöllä pursottelin sitten kakun reunat.
Todella miellyttävää ainetta, tulee nättiä ja selkeetä jälkeä.
Ainoa mikä nyt, meinas loppua tuo kuorrute kesken, joten ihan pinta on vähän rumannäköinen.

Ensikertaa kokeilin myös koukeroita kakun reunaan ja päälle tollasta mitälie kiehkurajuttua.
Ja hienosti onnistu! :D Mä olen tosi huono pursotuksissa, mutta harjottelulla harjottelulla.

Koristeet on pikeeriä ja sokerihelmiä.

Pikeerin käyttöä kokeilin tänään, on kyllä mielenkiintoista tavaraa! :D
Ihan hyvinhän tuolla saa tehtyä, ainoa vaan että kun pursottaa (ainakin mulla) ni tulee tosi kiehkuraa.
Aluksi meinasin, että tekisin ukon synttäreille pikeeri A kirjaimia muffinssien päälle, mutta öm, saa nyt nähdä jääkö homma tekemättä.