Sain jo jonkin aikaa sitten kaverilta porkkanapiirakan ohjeen, mutta sen testaamiseen pitikin kerätä voimia ihan urakalla :D
Mä itse en tykkää kauheesti kanelista leivonnaisissa, riisipuuron kanssa se on ihan parasta! Mut tässä toi kaneli on kyl tosi namia!
Lisäks mua epäilytti porkkanan käyttö, koska en voi omenaakaan sietää paistettuna piirakassa. Hrrr. Ajatuskin.
Noh, sekin luulo osottautui sitten vääräksi!

Tää on tosi hyvää! Mulla ei nyt tällä kertaa kohonnut toi piirakka kunnolla, kaveri sanoi, että kyllä hänellä ainakin 3-4cm paksu se pohja aina on ollut, mun pohja oli jotain 1,5-2cm suunnilleen. :)
Mut makuun se ei kyllä vaikuttanut! Ja se on tärkeintä.

Pohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
200 g sulaa margariinia
6 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100 g tuorejuustoa
60 g margariinia
3 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
päälle hasselpähkinärouhetta (itse laitoin mantelirouhetta)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Lisää joukkoon myös sula margariini sekä porkkanaraaste.
Levitä leivinpaperille uunipellin päälle, ja paista 200 asteessa noin 20 min.



Kuorrutuksen ainekset vatkaan vain sekaisin, parhaiten ja helpoiten sähkövatkaimella.
Anna piirakan jäähtyä, ennen kui kuorrutat sen.
Levitä kuorrutus piirakan päälle, ja ripottele hasselpähkinärouhetta päälle.
Anna jähmettyä hieman viileässä ja leikkaa sitten annospaloiksi.

NJAM!!