Esikolla oli nimpparit pari päivää sitten, mutta herkuteltiin vasta eilen, kun en kerennyt/jaksanut oikeana nimpparipäivänä tehdä yhtään mitään.
Kysyin, että mitä hän haluaisi leipoa, vastaus tuli välittömästi, että muffinsseja!
Okei. Mitäs makua. Mustikkaa ja suklaata!
Mua itseäni vähän epäilytti tummansuklaan ja mustikan yhdistelmä, mutta kyllähän tuo toimii. Valkosuklaata ja mustikkaa ei kyllä voita mikään!
Mutta esikoisen nimpparit, esikoinen päättää. :)



Ohjeesta tulee 12 normaalikokoista muffinssia, jos vuoan täyttää täyteen asti.

135g Voita tai margariinia
2dl Sokeria
3,3dl Vehnäjauhoja
2 munaa
1tl leivinjauhetta
Reilu ½dl maitoa, lähemmäs desi
3,3rkl kaakaojauhetta
100g (tummaa)suklaata paloiteltuna
1-1½dl mustikoita (käytin jäisiä)

Vaahdota rasva.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot.
Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, rasvaa ja maitoa.
Sekoita lastalla suklaa ja mustikat taikinaan.

Paisto 190 asteessa 15-20min
15 min, niin sisältä jää aldente, eli just niinku pitää! MUTTA lakki saattaa painua kasaan (tämä ei haittaa jos käyttää kuorrutetta tosin) :)

Kuorrute
2,5dl vispikermaa
vajaa 1dl vaniljakreemijauhetta

Lisää kreemijauhe vatkaamattomaan kermaan ja vatkaa kuohkeaksi.
Anna vetäytyä hetki ennen pursottamista tai levittelyä.

Koristeluun käytin suklaaströsseliä ja suklaarakeita.
Nuo suklaarakeethan on samaa kamaa ku smarties ja minismarties, mutta nuo on ihan dr. oetkerin tuote, jonka anoppi mulle Englannista.
Koko noissa on ehkä ihan vähän pienempi kuin minismartiesnamuissa.





En mä kyllä vieläkään osaa pursottaa nätisti. Harjotusta harjotusta! :D



Käytin ihan tavallista pyöreää pallotyllaa.



Esikoinen totesi Cupcaken syötyään: "Oli niin hyvää, että mä meinasin kuolla!"
Kyllähän nuo aika törkeen hyviä oli, en voi kieltää! :)