Yleensä teen tiikerikakun vaniljasta ja kaakaosta.
Mun mummon ohjeella.
Nyt ajattelin kokeilla jotain uutta.
Reseptiä pitää vielä vähän hioa, mutta ei tämä pahaa ollut, missään nimessä!
Appelsiini ei vain maistunut ihan niin paljoa, mitä olisin toivonut.
Ensi kerralla korjaan asian!

Ohje

250g pehmeää margariinia tai voita
350g sokeria
200g vehnäjauhoja
200g perunajauhoja
4 munaa
1tl leivinjauhetta
1-2tl vaniljasokeria
½dl maitoa (voi mennä vähän enempikin)
 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot keskenään.
Sekoita jauhot munasokerivaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.

Appelsiiniraita

Ota taikinasta noin 1dl erilliseen kulhoon.
Sekoita siihen 5rkl appelsiinimehua ja oranssia (tai punaista ja keltaista) elintarvikeväriä, kunnes väri on halutunlainen.
Mä en laittanut, mutta suosittelen nyt jälkiviisaana, raastamaan appelsiininkuorta tohon joukkoon, että makua olisi enempi.

Tasoittele taikina kakkuvuokaan ja päälle oranssi appelsiinitaikina.
Pyörittele veitsellä pyörteitä, jotta oranssi taikina sekottuu raidoiksi.

Paista 175 asteessa, alatasolla noin tunti.

Suklaakuorrute

50g suklaata
40-50g voita
2-3rkl tomusokeria

Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita tomusokeri joukkoon.
Levittele kakun päälle.

Itse laitoin vielä muutaman vaahtokarkinmakuisesta sokerimassasta tehdyn perhosen kaunistamaan kakkusta :)

Tässä vielä NumeroYKSI sädetikun kanssa