Muutamassa blogissa olen näihin törmännyt ja eilen sitten päätin, että nyt kokeilen, kun jotain teki mieli, mutta kermaa ei ollut, joten se karsi vähän, että mitä sitä tekisi.
Ohjeen otin Marielta

Mä tein suklaapusuja ja rommipusuja. Noh, nuo rommipusut ei maistu rommilta, vaan joltain ihan muulta, en tiedä miltä. Hyviä toki ovat, mutta eivät rommisia. Anoppi toi tota rommiesanssia mulle Israelista. Taidan ostaa täältä suomesta sitä ja kokeilla sillä joskus :)

3 munanvalkuaista
2dl sokeria
Ohuita vohveleita tai pyöreitä keksejä, meillä ei pyöreitä ollut, joten käytin noita anopin tuomia Marie keksin tyyppisiä suorakulmaisia keksejä.
Makua, esim vaniljasokeria, jotain esanssia, kaakaotomusokeria, mansikkatomusokeria jne.

150-200g tummaa suklaata
n.1tl öljyä

Näitä tulee noin 15, jos tekee Marie keksin kokoisille alustoille.
Mä tein pienempiä ja isompia. Kun aloin keksejä laittaa pellille, huomasin, että noin puolet oli mennyt halki.
No, eipä se haittaa, nää oli tämmösiä harjotusversioita :)

Kaikki muu sujui tosi näppärästi, paisti suklaassa uitto, siitä myöhemmin lisää :D

Vatkaa valkuaiset ja puolet (1dl) sokerista kovaksi vaahdoksi.
Kannattaa vatkata ihan reilusti vaan, ei sitä liikaa voi vatkata, mutta liian vähän voi.
Itse kokeilin ,että lähteekö mössö valumaan, jos vähän käännän kulhoa, ennenkuin aloin lisäämään loppuja sokereita.

Lisää sokeria (1dl) pikkuhiljaa koko ajan vatkaten.
Mä lisäsin tosi pienissä erissä, ehkä 10 kertaa kippasin tota desiä tonne joukkoon, että varmasti pysyy homma kasassa :D
Ja valmista tuo on, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin, eikä se mössö valu sieltä.

Jos teet vain yhden makuisia pusuja, lisää seokseen VAROVASTI KÄÄNNELLEN maku.
Jos teet useampaa, jaa mössö eri kulhoihin ja mausta.
Itse keksin tosi näppärän tavan: Irrota vatkaimesta yksi vatkain ja sillä varovasti sekoita maku mössöön. Tosi näppärää ja mun mielestä pienempi riski lössähtämiselle.
Vaahdon pitää siis pysyä kuohkeana, tai ei tule nättejä ja korkeita kekoja. Syötävää se toki on, mutta eikös ulkonäkö ole puoli ruokaa :D

Asettele pohjat (vohvelit tai keksit) pellille ja jätä hyvät turvavälit.
Laita mössö pursotinpussiin, itse käytin tähtityllaa, ja pursottele keoiksi pohjalle.
Mariella oli hyvä vinkki: Tee keskelle keksiä ensin pallero tai tähti pursottamalla ja sitten pursota ympärille sitä mössöä kauniiksi keoksi.
Alin pursotus pitää olla aika tiukasti kiinni pohjassa, ettei irtoa, niinkuin mulla kävi :D

Paista 150 asteisessa uunissa 6-8min, itse paistoin 7.
Ideana on saada tuo vaahto jähmäköittymään pinnasta, eli siis kiinteytymään.

Pilko suklaat ja sulata vesihauteessa tai mikrossa öljyn kanssa.
Anna jäähtyä.

Kun suklaa on jäähtynyt, uittele pusut suklaassa ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Mulla kävi parin pusun kanssa niin, että ne irtosivat keksistä, kun uittelin. Hups. Noh, makuun se ei vaikuttanut ainakaan ;)
Sotkusta hommaa toi mun mielestä kyllä on.
Ensi kerralla kokeilen uitella korkeassa lasissa, että saan kunnolla upotettua pusut suklaaseen, tällä kertaa tein murokulhossa ja kun noita piti pyöritellä siinä suklaassa, niin köpelösti sitten kävi.
Myöskin suklaan valuttaminen lusikan avulla pusujen päälle onnistuu, mutta siinäkin on riskinsä, sekin on sotkuista ja hidasta ennen kaikkea.

Säilytä jääkaapissa ja nauti, kun siltä tuntuu ;)