Eräs tuttu pyysi mua testaamaan tän kakun, että onko se hyvää.
Että uskaltaako hän tehdä sitä myöhemmin sitten :D

Itseäni vähän epäilytti kyllä, koska en niin glögistä välitä, mutta riskillä mentiin.

Näitä ohjeita on muutamia kovin samankaltasia, mitä mä itse pläräilin läpi.
Pirkan sivuilla on ainakin tämä kyseinen kakkunen.

Mä itse muokkasin tota reseptiä jonkun verran ja hyvää tuli.
Mä itseasiassa tykästyin kovasti, että saatan jopa ottaa jokavuotiseksi joulukakuksi!

Ainoa, mistä en tykännyt, oli kiille. Oli jotenkin tosi laimean makuista.
Itselläni se lisäks pöhötty, kun en malttanut odottaa tarpeeksi sen jäähtymistä, joten te, jotka kokeilette, malttakaa! :D
Eihän se makuun vaikuttanut tietenkään, mutta ulkonäköön ja sehän on jo puoliruokaa ;)

Eli ensi kerralla kun teen tätä kakkua, jätän kiilteen pois ja spritsailen jotain nättiä päälle.

Tässä ohje, miten itse tein tämän kakkusen.
Tein 20cm irtopohjavuokaan.

Noin 150g piparkakkuja
75g margariinia tai voita

Murskaa piparit hienoksi.
Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa.
Laita leivinpaperia vuoan pohjalle ja painele piparimargariini/voi seos pohjaan.
Laita jääkaappiin odottamaan täyttöä.

½prk vispikermaa (á 250ml) Itse tein niin, että vispasin kaiken ja otin puolet vaahdosta.
½prk mascarpone juustoa (á 250g)
loraus vaniljaesanssia
½dl sokeria
1 muna
1tl piparkakkumaustetta
½dl valmista glögiä
3 liivatelehteä

Vaahdota muna ja sokeri.
Lisää mascarpone muna-sokeri vaahtoon ja sekoita kunnolla.
Lorauta vanilja esanssi mukaan.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Sekoita mauste seokseen.
Kiehauta glögi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.
Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yöksi.

Kiille:

1,5dl valmista glögiä
2 liivatelehteä

Kiehauta glögi ja sulata liivatelehdet siihen.
ANNA JÄÄHTYÄ KUNNOLLA!!!
Kaada varovasti hyytyneen kakun päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.