Ihan törkeen hyviä kumpaisetkin!

Ei sitä muuten voi sanoa.
Mä tykkäsin. Ihan tosi tosi tosi paljon! :)

Aloitetaan vaikkapa Lime-Valkosuklaa minicupcakeista

Ohje

24 täydentäyttä minimuffaria

2 munaa
2dl sokeria
135g voita tai margariinia, pehmeää mutta ei sulaa
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
reilu ½dl maitoa
1 Limen kuori raastettuna
1 Limen mehu

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja limen kuoriraaste.
Sekoita vuorotellen nestettä, jauhoja ja rasvaa taikinaan.

Paista 190 asteessa 10-15min

Kuorrute

Tästä riitti kaikkiin muffareihin matala kuorrutus

2,5dl kermaa tai vispikermaa
100g valkosuklaata sulatettuna
maun mukaan tomusokeria, itse laitoin noin ruokalusikallisen

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi pienen tomusokerimäärän kanssa.
Sekoita valkosuklaa kermaan, maista ja lisää makeutta, jos tarvitsee.
Laita massa pursotinpussiin tyllan kanssa ja  jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. 
Mä olin malttamaton ja annoin olla ehkä 15min vain.
Pursota muffareiden päälle haluamallasi tavalla ja nosta jääkaappiin asettumaan ja jähmettymään.

 

Dumle (Dumble) MiniCupcakes

 

Ohje

24 täydentäyttä minimuffaria
12 isoa

2 munaa
2dl sokeria
135g voita tai margariinia, pehmeää mutta ei sulaa
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta (ei juoma)
1dl maitoa
24 dumlenamusta (isoihin menee 2 namua)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot.
Sekoita vuorotellen maitoa, jauhoja ja rasvaa taikinaan.
Pursota/lusikoi pieni määrä taikinaa muffinssipaperin pohjalle ja paina dumlemakeinen siihen.
Sitten pursota/lusikoi muffinssi täyteen taikinaa.

Paisto 190 asteessa 12-15min.

Kuorrute

Tästä täytyy sanoa, ettei ihan mennyt niinkuin suunnittelin. Hyvää oli, mutta tarkotus oli saada pursotettavaa :D
Ei ihan tullut semmosta! Puolivaluvaa kuitenkin!

Puoli purkkia (á 400g) keitettyä kondensoitua maitoa=kinuskia
½-1dl kermaa

Notkista kinuski erillisessä kulhossa.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Yhistä ja levittele jäähtyneiden muffareiden päälle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Nää maistuu parhaalta huoneenlämpöisinä, kun toffeenamu on pehmeä.
Kyllä noi tosin kelpaa jääkaappikylmänäkin :D