Anoppi täyttää maanantaina vuosia, mutta koska hän lähti tänä aamuna jo kohti Englantia, päätin tehdä kakun lauantaille. :)

Mehän tultiin perjantai iltana kotiin reissusta, enkä edes harkinnut täytekakkua, sen verran väsytti.
Pavlovassa on se etu, että on erittäin iisi tehdä, eikä se vaadi ponnisteluita juurikaan ;)

Mä en aikaisemmin ollut tehnyt tätä, enkä myöskään syönyt, joten jännitti vähän, että mitä tulee, mutta hyvää tuli!

Piirsin leivinpaperin toiselle puolelle 20cm renkulan, käänsin paperin ja siihen lätkäsin sitten taikinan lastalla.

Pavlova

4 munan valkuaista
2dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
1,5tl maissitärkkelystä
1,5tl sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Testaa kääntämällä kulho ylösalaisin, mutta vasta kun olet varma, että vaahto voisi pysyä paikoillaa :D
Lisää sokeri pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten.
Itse lisäsin vaniljasokerin sokerin joukkoon kun noin puolet sokerista oli mennyt. Tärkkelyksen lisäsin kun sokeria oli jäljellä noin puoli desiä.
Lopuksi lisää sitruunamehu.

Paista 100 asteisessa uunissa 1-1,5h.
Tämän jälkeen sammuta uuni ja laita esim. pyyherulla uuninluukun väliin, jotta se pysyy raollaan ja jätä kakku sinne jäähtymään.
Mä annoin jäähtyä pari kolme tuntia, mutta yös yön yli sen voi jättää sinne! :)

Mä laitoin kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

Meitä oli 3 aikuista ja kaksi lasta syömässä kakkua ja kaikki meni! Siis ihan koko kakku!
Kelpasi kaikille, jopa ukolle, josta vähän epäilin, ettei välittäisi. Mutta hänpä söi 3 hyvänkokoista palaa!

Sitten muistuttaisin kilpailusta, joka on käynnissä vielä muutaman päivän!
Nyt HOP HOP osallistumaan! Klik Klik