Mä tein viime viikonloppuna mansikkamoussella täytetyn, kinuskilla ja kermavaahdolla päällystetyn täyskärin kaverin iskän synttäreille, mutta mä jouduin tekemään sen niin hirmu nopsaan valmiiksi, etten kuvia muistanut ottaa. Sekös harmittaa. :(

 Äiti sitten pyysi, että jos tekisin vadelmatäytteistä kinuskikakkua täksi viikonlopuksi, kun sinne ollaan suuntaamassa.
Että hänen tekis niinku mieli :D No toki mä kakun pyöräytän. :)

Eli tämähän on samalainen ku viimeviikolla, paitsi päälipursotukset on vähän erilaiset ja kaverin iskän kakkuun tuli valkosuklaalla ikä.

Normi vaalea kakkupohja.
Tällä kertaa tein niin, että sokeria laitoin ehkä 0,5dl vähemmän ku munia, puolet sokerista ruokosokeria.
Jauhoja taasen laitoin enemmän ku munia 0,5-1dl verran. :) Hyvä pohja tuli. Paras pitkäääään aikaan.

Välissä siis vadelmamoussea:
Tällä kertaa kaikki käyttämäni tuotteet oli laktoosittomia tai vähälaktoosisia, koska pojulla on meneillään 2 viikon testi, että mistä sen masu kivut johtuu. Noh, ei laktoosista ainakaan, se on selvinnut nyt 2 viimesen päivän aikana.

2pss pakastevade
500g maitorahkaa
4dl kermaa (mä käytin laktoositonta vispiä)
Tomusokeria maun mukaan
6 liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maitorahka. Lisää tomusokeria ja maista, onko sopivan makeaa.
Muista, että vadelma on luonnostaan vähän kirpeä, eli kaipaa enemmän makeutta kuin esim mansikka.
(Mä itse tykkään vadelman kirpeydestä, koska se on samalla myös makea, eli paljoa en halua extramakeutta laittaa)
Laita liivatteet likoomaan.
Vatkaa sähkövatkaimella vadelmat sekaan. Suosittelen pyyhettä vatkaimen ympärille ja kulhon yli, koska sotkua voi syntyä! :D
Liuota liivatteet kiehautettuun veteen tai sitruunamehuun ja sekoita ohuena nauhana mousseen.

Tästä riittää kakun kahteen väliin hyvänpaksuinen kerros (24cm)
Jos haluat vain yhteen väliin, puolita ohje.
JA! Jos haluat tiiviimpää moussea, laita enemmän liivatetta. Tällä määrällä tulee semmonen sopivan ilmavan pehmeän kiinteä.

Kostutin ihan sekamehulla.

Pursotukset ja reunat Flora vispiä.

Kinuski:

2dl kuohukermaa
1,5-2dl Fariinisokeria
n. 1rkl voita

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja keittele keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 15-20min.

Itse teen niin, että kun kerma alkaa kiehua, käännän 3 tasolle (meillä on siis 1-6)
Sekoittelen koko ajan sillain hellästi ja kun alkaa tuntua, että valmista vois olla, pudotan tipan johonkin ja katson valuuko se.
Yleensä käytän sitä kermapurkkia, kun se siinä vieressä sattuu aina olemaan ja siihen yläosaan pudotan tipan. Se on sopivan kalteva, ei liian, eikä liian vähän :)
Eikä oo pitkään aikaan mennyt kinuski pilalle ;) Eli toimii tämä minun kikkani. Vesilasijuttua en ole koskaan oppinut käyttämään.