Eilen juhlistettiin miehen kanssa 2-vuotis päivää siitä, kun mies kosia poksautti <3
Eli kakku piti väsätä!
Mietittiin sitten miehen kanssa, että minkälainen kakku olisi hyvä.
Mies ehdotti hedelmäkakkua ja mähän en niistä kovin välitä, joten se tyrmättiin heti.
Mulla sitten oli pieni ajatus koko ajan päässä, mutta halusin hiillostaa miestä hetken :D
Sillon ravintolassa ollessamme, kun ukko kosi, niin me syötiin yhteiseltä lautaselta jälkkäriksi juustokakkua, missä oli vadelma kastiketta.
Eli täyte saisi olla sellainen, missä on juustoa ja vadelmaa ;)

Ruskea kakkupohja, käytin xtran kaakaojauhetta kokeellisessa mielessä ja ihan hyväähän se oli, vaikka tykkään silti enemmän Fazerista :)
Ja tota laitoin reippaasti, koska halusin aika tumman pohjan, ehkä 3-4rkl sain sitä menemään.

Kakku on kolmen munan pohja ja paistettu 20cm vuoassa.

Sisällä on vadelmamascarpone-täyte. Kinuskikissa
Tästä täytteestä on tullu mun luottotäyte, koska sitä voi muunnella eri makuihin. :)
Tosin tällä kertaa täyte meni näin:

1PRK Flora vispiä
1PRK (250g) mascarponejuustoa
n.½dl sokeria
Vajaa pussillinen vadelmia (á 200g)
Lisäksi laitoin Irish Cream makusiirappia (ostettu PENTIKistä) 3-4tl. Täytettä maistaessani maistoin tuon kyllä, mutta kakkua syödessäni en.
Ensi kerralla kokeilen siis esanssina, ehdottomasti!

Leikkasin pohjan kolmeen kerrokseen.
Asettelin alimman kerroksen takasini vuoan pohjalle, kostutin vaniljamaidolla (vaniljasokeria ja maitoa) ja lätkin puolet mascarponetäytteestä ja tasoittelin.
Painelin vadelmat täytteen päälle, tähän malliin :P

Sitten asensin keskimmäisen kerroksen.
Ja huomasin, että vuoan reunat loppuu kesken.
Laitoin sitten piirtoheitinkalvosta joskus leikkelemääni "reunakalvoa" reunoille, kun humasin, ettei kahden suikaleen pituus ihan riitä.
Olin varma, että neljä siipaletta mulla on, mutta en niitä kahta sitten löytänyt.
Onneksi, voi siis onneksi mulla on myös reunakalvon paikkaa ajava suikale sellasta hyllyjuttua, mitä siis laitetaan hyllyille, niin pysyy astiat paremmin paikoillaan, eikä pinnat naarmuunnu.
Ikeasta tuota ostin joskus, kun hyllyjä päällystettiin :D
Kietaisin sitä sitten myöskin tohon ympärille ja hyvin toimi!

Näppyläpuoli tietty ulospäin.

Nakkasin yöksi jääkaappiin, kun olin ensin kelmulla vuorannut.

Seuraavana päivänä noin kaks tuntia ennen tarjoilua pursottelin ja koristelin kakun.

Mulla ei ole oikein mitään tylliä, mutta joulupukki on luvannut korjata vähän asiaa ;)
Joten otin pursotinpussin, leikkasin kolmion muotoon suuaukon ja pursotin:

Päällisen pursotin sitten enemmän kiharalle. Eikös tota lehtityllaksi kutsuta? :D
Eli lehdemmän näköiseksi siis. Siitä unohdin ottaa tarkempaa kuvaa tosin.

Keskelle kakkua laitoin sitten ISON läjän vadelmaa, koko pussillisen.
Me tykätään vadelmasta :D Ja hyytelösokeria.

Ja sitten nautittiin!