Ystäväni mies on tuore keliaakikko ja kun kakkua halusin joululahjaksi vääntää, piti se olla gluteenitonta.
Koskaan en ole aikaisemmin gluteenittomia juttuja tehnyt, mutta ehkä nyt oli sitten hyvä aika kokeilla ;)
Testikakun tein edellisenä päivänä ja kyllä se ihan hyvää oli, eli lahjaksi asti uskallan tehdä. :D

Tässä ohje, jollain tein tuon kakun:

250g margariinia
4munaa
3dl sokeria
4dl perunajauhoja
2dl maissijauhoja
1½tl leivinjauhe
2rkl kaakaojauhe (laitoin 1rkl tummaa ja 1rkl oboyta)
½dl maitoa
4rkl appelsiinimehua.

Vaahdota rasva.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa rasva muna-sokerivaahtoon.

Lisää maito joukkoon ja jauhot vähitellen.
EI KAAKAOJAUHETTA.

Ota noin 1/3 taiknasta toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauheet siihen.
Isompaan satsiin taikinaa sekoita appelsiinimehu.

Voitele kakkuvuoka ja laita puolet vaaleasta taikinasta pohjalle.
Levitä tumma siihen päälle ja loput vaaleasta taikinasta päälle.

Paista 175 asteessa alatasolla noin tunti.

Koristelin sokerikuorrutteella, jonka värjäsin (kaverin miestä ajatellen x) ) vaaleanpunaiseksi.
Lisäksi laitoin noita appelsiinilohkonnäköisiä sokerinamikoristeita muutaman.

Kääräsin sellofaaniin ja kaveriksi laitoin sitten vielä reseptin kyseiseen kakkuun.