Tää kyseinen jälkiruokahan on kaikkialla tunnettu ja varmasti jokainen on sitä joskus maistanut, jossain.

Ihanan simppeli tehdä, mutta kun tätä syö, tulee tunne, että se on jotain paljon hienompaa ja tuntuu juhlavalta.
Kaverinahan voi tarjota vaikka tuoreita vadelmia (tai jotain muita marjoja).

Tein tätä kaksi kertaa viikon sisään.
Ensimmäisellä kerralla sokeri kerkesi palaa. Oli kiinni 3 sekunnista! Siis ihan oikeasti.
Ja tajusin vasta kun torttu oli valmis, että se sokeri paloi niinkin pahasti. Olihan tuo silti hyvää, mutta kohdat, joissa oli palanutta sokeria, oli aika mielenkiintoisen makuisia :D
Toisella kerralla sokeri onnistui, ja tortusta tuli loistavan hyvää!

Mä tein Laura Calderin ohjeella, mutta vähän muokkailin. Siis tosi vähän.

60ml vettä
2,25dl sokeria

Kattilaan ja karamelliksi tuo :D Eli siis keitetään niin kauan kunnes muuttuu ruskeaksi ja karamellin tuoksuiseksi. Kannattaa olla TODELLA tarkkana, ettei kerkeä palaa. Siinä vaiheessa kun alkaa muuttua ruskeaksi, niin ehkä joku 30 sekuntia niin on jo tarpeeksi. Jos tuotakaan. En ole tarkkaan katsellut aikaa kellosta.
Kaada karamelli vuokaan. Mä käytin tällä kertaa iloleipurin suorakulmaista vuokaa. Mikä vaan vuoka käy, mutta kannattaa vähän sitä vetoisuutta tarkkailla, ettei ole liian iso.
Tokihan tän ohjeen mukaan voi tehdä sellasia annoksiakin valmiiksi.

5dl täysmaitoa (ekalla kerralla tein täysmaidolla ja toisella kerralla tein kevytmaidosta, ei huomattu eroa, eli kumpi vain sopii)
Maun mukaan vaniljauutetta

Nuo keitetään kattilassa niin ,että maito kiehahtaa ja otetaan pois levyltä ja annetaan vähän jäähtyä.
Keittäminen tapahtuu samassa kattilassa kuin missä karamelli on tehty.
Siinä on kaksi hyvää puolta: Antaa loistavasti makua maidolle ja kattilan putsaaminen käy paljon helpommin, kun karamelli ei ole kovettunut kattilaan kiinni. :)

6 munaa
1dl sokeria

Vatkataan munat kunnolla rikki ja sekaan sokeri.
Sitten kaadetaan maito munien joukkoon ja vatkataan hyvin.
Kaada kovettuneen karamellin päälle.

Paisto 160 asteessa 45-60min.
Ja vesihauteessa.
Laita vuoka joko uunipellille tai jonkin isomman vuoan sisään. Ulommaiseen vuokaan noin 10min aikaisemmin kiehautettua vettä noin puoliväliin asti.

Kun kakku on valmis, liu'uta veitsellä reunat irti vuoasta, anna vetäytyä ja jäähtyä vuoassaan, ota kuitenkin vesihauteesta pois.
Itse kumosin tortun vähän kädenlämpöistä lämpöisempänä (kauhean kuuloinen lause :D)
KIPPAA SELLAISELLE ALUSTALLE, MISTÄ KARAMELLI EI TULVI YLI!
Parasta tuo mun mielestä on kylmänä tai tosi viileenä.