Joku kerta teen alusta loppuun tuon paholaisenkakun, mutta tälläkertaa ei ollut aikaa, saatika aineksia :D

Tein siis helpon ja nopean pohjan, mokkapala ohjeella, mikä on aikasemmin lisätty blogiin.

Leikkasin siitä sitten reunat veks ja kaks samankokosta palaa. Tein vähän sitä mokkapäällistä, levitin ja annoin jähmettyä.

 

Tuo kuorrute sitten. Se onkin mielenkiintoinen.

Ekaa kertaa sitä kokeilin ja tulen tekemään uudestaan!

Hyvä korvike kermavaahdolle, ainoa, että on TOSI TOSI TOSI makeeta.

Ja näin se siis tehdään:

2 munanvalkuaista

300g sokeria (pitää ensi kerralla kokeilla, toimisiko 200g:lla sokeria)

1rkl sitruunamehua

3rkl appelsiinimehua

(Mehuja voi varmasti vaihdella :) )

Kattila hellalle, vähän vettä sinne ja lasikulho siihen päälle= Vesihaude
Kaikki ainekset siihen lasikulhoon ja sähkövatkaimella sitten vaahdoksi.
Levyä kannattaa pienentää heti kun alkaa kiehua, muuten käy hassusti.
Aikaa tohon vaahtoutumiseen menee noin 10 min.

Seoksesta tulee KUUMAA! Tai ainakin tosi tosi lämmintä :D

Kun on vaahtoa, kiinteää sellaista, niin ota pois hauteesta ja jatka vatkaamista niin kauan, ettei ole enää kuumaa.
Mun mössö taisi olla hieman alle kädenlämpöistä, kun lopetin vatkailun.

Sitten se on valmista kakun päälle. :)

Tosi simppeli!

1250594432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250594544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250594635_img-d41d8cd98f00b204e9800998e