Ihan älyttömän hyvä ja helppo todella herkullinen kakku, tai leivonnainen, miten vain haluaa sen tehdä.

Hyvä tarjottava kahvivieraille näin kesällä. Ei kyllä yllätysvieraille, koska hyytymisessä kestää useita tunteja.

 

Pohja

4 munaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Huoneenlämpöiset munat vatkaantuu nopeemmin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.

Levitä taikina pellille (tietty leivinpaperin päälle ;P)
Paista 225 asteessa 7-10min.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä hetki.

Täyte

5dl mansikoita, itse käytin pakastemansikoita
1prk tuorejuustoa
1½dl tomusokeria
1tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä
2dl kuohu tai vispikermaa
½dl sitruunamehua

Soseuta mansikat. Jos käytät pakasteita, sulata ja valuta ennen soseuttamista.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokerit.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan vähintään 5 minuutiksi.

Vaahdota kerma.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja heitä sitruunamehun sekaan sulamaan.
Anna jäähtyä ihan hetki, pari minuuttia max ja sekoita OHUENA NORONA mansikkatuorejuusto seokseen, koko ajan sekoittaen ihan reilusti.
Sen jälkeen sekoita joukkoon kerma, suht varovasti, ettei vaahto lössähdä.

Leikkaa pohja kahteen osaan.
Levitä täyte pienissä erissä tasaisesti pohjan päälle.
Asettele kansilevy täytteen päälle.

Nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi hyytymään.

Päälle

1dl mansikkahilloa
Tuoreita marjoja tai hedelmiä

Levitä valmiin kakun päälle mansikkahillo ja tuoreet marjat tai hedelmät.

 

Ja sitten siihen, miten itse tein. :D

Mä laitoin pohjan uunivuoan sisään. Leikkasin pohjaa vähän, jotta se sopii siihen hyvin. Levitin täytteen ja kun sitä tursuaa siitä kivasti yli, niin pysyi kuitenkin uunivuoan reunojen takia suht asennossa. Olin leikannut pohjan ja kansipalan ennen täyttämistä samankokoisiksi, niin ei tarvitse sitten jälkikäteen leikellä.

Laitoin sitten kakun päälle kireän kelmun, että painaa sitä vähän kasaan, jotta tulee tiivis.

Kun oli hyytynyt, leikkasin reunoilta ylimääräisen täytteen pois ja ukot söivät sen pelkälteen :D
Koristelin ja leikkasin sitten annospaloiksi.

Ohje ei ole niin makea, kuin miltä kuulostaa, eli tota voi syödä helpost isommankin palan, ilman, että tulee makean yliannostus.


Tässä kuva leikatusta ja koristelua vaille valmiista kakusta. Unohdin ottaa kuvan, että miltä kakku näytti ennen siistimistä

Koristelua

Valmis tuotos

Ja annospalaksi leikattuna vielä. Täytekin näkyy lähemmin